Dagens schema

Sköta om hundarna - vetrinären (ultraljud) - till Carla - till stan med Carla - träffa flickorna ( flick kväll) - internate - sova.

Helg och träning

Har haft fullt upp så jag har glömt att blogga,haha.
Torsdag var det djurtransportskurs i skolan som var väldigt intressant och sedan på fredag så var jag hemma och skötte 10 tills på lördag då jag åkte till skolan för att träna inför dressyr provet. Tränade utan sidotyglar vilket gick ganska bra men helt ok träning var det endå. Och idag tränade jag igen på dressyr med Totte. Lat häst men fick full fart när han såg något i ena hörnet. Haha. ;)
Kossorna är ju ute nu så när vi skrittade till stallet så kom en ko springande och Totte travade bredvid Velmu som skydd. Söööötiiiis. <3
Ser på hur de hittade Titanic typ och sedan blir det en lekstund med hundarna. Ja, just de, har anmält mig och Totte till en tränings tävling den 5.5 och dessutom har Totte fått en skötare också som ska hjälpa oss. Haha. Team Totte xD

Bjuder på en fin vinter bild av mig och min älskade hund bara för att sommaren är påväg <3

Turbo Totte på G

Igår hade vi träning inför dressyr provet och jag kan banan utan till nu så nu är det bara att öva. Igår gick det helt ok fast Totte var lite lat...hehe...
Idag hoppade vi. Vi värmde upp själva. Han var lat i början,lite spänd och skulle titta utåt hela tiden men efter att vi har galopperat ena hållet så fick han fart på. Förre vi hoppade så var han inte så spänd längre och det viktigaste att han lyssnade på mig och han försökte inte helst stanna MEN problemet var farten...
Jag och Meri hoppade 2 gånger var. Från början så var inte jag alls beredd på att han tog galopp lite förre hindret och däremot hoppade han ett stort hopp så jag tappade ju lite balansen där ju,haha! Traven och galoppen var helt ok,inte för långsam och inte för snabb. Andra gången så var jag beredd och därför blev det bättre då vi landade MEN galoppen for så snabbt så jag började tänka "snart faller jag av" men istället försökte jag få han att sakta i vilket inte det var det lättaste. Piiiig och glad häst idag och hoppas på bättre lycka nästa gång. Imorgon blir det dressyr på Totte och på lördag och söndag. Just nu tycker jag att det är skit roligt att rida Totte då han är inte så fånig. :)

Häst mässa / hevosmessut

Idag har hela dagen bestått av häst mässa i Tammerfors. Mycket lärorikt. Kände att jag lärde mig lite mer nya ord på finska. :)
Köpte en Kingslands t-shirta och ett par vita handskar. Såg en jätte fin Kingslands väska men när jag tänkte köpa den har någon hunnit ta den... SUCK!
Nu är det bara sporrar,vita byxor och shaps som behövs.
Hade tänkt fota men när man inte fick ha blixt så jag tog bilder och filmade på iPhonen istället vilket blev inte så bra kvalitet men man ser alla fall. Haha!

Dressyr träning

Både igår och idag var det dressyr träning. Tänkte fota igår men då jag glömde min kamera på internate så det blev bilder idag istället. Det är så kul att bara vara med och se och fota! ;)
Speciellt när det gäller dressyr :)))
På lördag åker jag tillbaka till internate för att på söndag vakna 5.45 och sedan kl. 07.00 åka till Tammerfors hela dagen lång på en mässa och kanske via hööks? :) Nåja men självklart kommer jag att ta bilder.

Hejhå och nu tar jag helg

Ja, som sakt nu tar jag helg eftersom man är ledig på torsdagar och fredagar.
skodde Arnold idag fast jag tittade på idag då jag var lite osäker. Fick ju så tråkigt att jag borstade,kammade och borstade hann huvud. Jag och Arnold hade mysigt idag medan andra jobbade. Sedan blev det filmen "home" och sedan slutade vi.

Arnold blev min fotomodell idag så här kommer två. :)

 

Stress och mera stress

Fyfan,ni anar inte hur mycket jag har stressat idag för att få dagen perfekt och har lyckats glömma bort en teori timme idag!!!
Men men Totte gubben gjorde min dag idag faktiskt.Han har inte varit så här bra idag. En underbar känsla som inte jag har haft på länge. Han var spänd från början och det var svårt att böja han men efter 15 minuter började han slappna av och fick han böjd inåt. Herregud vad jag är lycklig över han!!! <3
Jag ska ta absolut han till dressyrprovet men det är väl att börja träna lätt C nån helg då.
Nu ska jag försöka lungna ner mig och be happy resten av kvällen men om det skulle gå...Är fortfarande besviken att hur jag kunde glömma teorin!!!

Totte

Fick 3 i företagsamhet idag och red Totte. Han var super lat idag men det gick ändå bra. Fick han böjd åt höger men åt vänster var det svårt. Fint väder idag och allting ok. Är taggad för provet i avel imorgon. Trött så godnatt!

 

Hundutställning

Vaknade 6.30 och 7.30 åkte vi iväg på hundutställning i Vasa. Utställningen för lagotton skulle börja 11.30-12.00 men eftersom det blev försenad så startades utställningen för lagotton 14.30. Men ingen var pigg nog att ställa ut sin hund då man hade väntat i flera timmar men som tur gick det super för Iole och Alonso. Iole fick VSP= bästa tik och Alonso BOB = bäst i rasen och Balillas ena valp var med och tävlade också och hon blev BOS puppy. Sedan blev det pizzatime när vi kom hem och nu blir det väl att slappa i soffan.

 

Påskdejouren dag 1 den 9.4.2012

Här kommer några bilder från påsken 9.4.2012.

Filmen kommer upp på facebook men jag fick inte den idag.

 

Snö

Jaha... Så snöar det igen då...hejdå vår och hej vinter? SUCK.

 

Helg

Började 12.15 och slutade 15.30. Rätt chill! Hela kvällen spenderades med 18 hundar. Det är väl ännu kväll men nu först får man njuta efter allt jobb.
Vi tränade på hela dressyrprovet idag vilket fick mig att tänka om jag ska ta Totte eller Rölli till provet. Men jag är 95 % säker att jag ska ta Totte men nu är jag osäker. Och sen hopp provet blir det med Totte.
Idag tyckt jag att det var vår påriktigt! Varmt och ganska fint väder. Imorgon blir det stan med Carla om vi inte far till henne och sedan på söndag får jag äntligen vara papparazzi igen. 3 av våra hundar ska tävla i Vasa. :D

 

What would I do without you?

 

 

Awesome

Awesome day idag!
Började kl.08.00 och vi hjälpte 1orna att städa stallet. Sedan togs Totte in och vi började ta bort hästskona på han vilket gick förvånat bra idag fast de bara var andra gången. Alla fick sko fast en sko idag alltså vi var bara 4 st. idag. Eftersom det var första gången för mig så gick det rätt bra men det var kul också. Jag tycker när man ser på så blir man bara trött och tycker att det är tråkigt men nu när jag fick sätta fast en sko själv så var det superkul. Det kändes som om jag ville inte sluta utom bara fortsätta, så kul var det! :D

När vi hade sko Totte klart så fick han fa ut igen och vi fick sluta. Rätt chill!
Ska väl snart börja göra mig klar så jag får åka buss till stan en stund innan bilskolan.
Efter bilskolan blir det nog att åka hem och fira min storebror och kanske även tvätta min lilla Balilla men det beror på hur mycket klockan blir.

Stalldejour dag 2

Igår blev allt i stallet färdigt snabbt. Därefter blev det lite ridning. Red Röllisen som har fått har varit ledig i en vecka. Skrittade och travade bara igår i manegen. Lat liten kille men snäll like always. ;)
Mamma kom och hämtade mig sedan.
Det kändes faktiskt som en söndag igår och inte en tisdag men men idag hade man då från 8.30-10.45. Hade bara finska idag så det är rätt chill om man gillar finska (Y). Fick en 2 i finska. :D Btw, filmen och bilderna kommer nångång denna vecka så ni får stå ut,haha!

Stalldejour dag 1

7.30 började min stalldejour imorse. Hästarna ut och började städa. Blev klar med stallet runt 11 tiden. Jag red ju själv då jag var ensam så jag red i manegen i 30 min på Totte. Tränade mest på att ställa inåt. Gick ju helt ok förrutom höger varvet som är hans svagaste sida typ. Hoppade till 3 gånger men annars gick det super så det blev lite galopp i slutet. Nöjd häst och nöjd ryttare. :) Carla var med och filmade och fotade så film och bilder kommer senare i veckan. Hann även ut på en liten promenad med Velmu och stackarn hade ett litet sår. Sedan gick vi till ABC och hade lite kul och nu ser vi på film. När Carla har åkt så ska jag nog gå och sova för att orka morgon dagens dejour. :)

Dålig uppdatering

Ja, som ni har märkt är att jag inte har skrivit på några dagar nu men det är för att jag inte har haft tid. Har haft fullt upp här hemma så jag har helt glömt bort men nu ska jag försöka göra ett inlägg varje dag eller varannan. Idag har inte jag gjort något alls känns det som morgonen spenderades med hundarna och även resten av kvällen blir det att spendera mer med dem. Tycker att min hund är rolig då hon fortfarande funderar vad en katt är. Imorgon blir det att åka till internatet för att på måndag och tisdag har jag stalldejour. Härligt!

 

Sverige

65 dagar,8 timmar,32 minuter och 32 sekunder kvar.

 

Bara för att…

Jag saknar dig så mycket att det gör ont.

 

I hate sunday's

Rubriken säger allt.
Söndagar har alltid varit tråkiga för att man har inget speciellt att göra...
Men det enda positiva med söndagar är att ponnyakuten kommer ikväll.
Nu tänker du " en 19-åring som ser på ponnyakuten?" Jag kan säga att jag har följt med ponnyakuten sedan första säsongen och har lärt mig skit mycket också och att det handlar om HÄSTAR.
Alla hundar sover nu och nu ska jag se på drop dead diva. Ha en tråkig bra söndag. :)))

 

RSS 2.0