En solig och varm dag

Idag är solen framme som vanligt och det är varmt. Sommaren är väl här nu?
Nåja men allafall,är i skolan och snart har vi mat och nångång efter maten så släpps hästarna på bete för första gången i år. Jag kommer att ta bilder eller en liten filmsnutt idag som kanske kommer upp senare här. Fast vi inte rider idag så är jag jätte nyfiken och glad av att se hästarna släppas.

Imorgon har vi alla som går på hästskötarelinjen skolavslutning vilket betyder att vi tvåor ska rida imorgon men vi vet inte vad. Ingen av 3orna vill inte säga så jag antar att det blir en överaskning. ;)
Några i min klass tror på barbacka men jag hoppas på hoppning. :D
Nåja,vi får se!
Kom ihåg att kolla idag igen om du vill se bilder från betet idag. ;)
Ha en bra dag!

Oooh happy day

Red en glad kille idag. Tränade på balansen min i skritten och traven. Red utan stigbyglar idag förrutom i galoppen. ;D
 Han uppförde sig riktigt bra och var super duktig!
Sedan åkte jag hem för att träffa de nya valparna som kom till världen på morgonen. En hane och 3 tikar. Tyvärr var det en död valp som föddes alltså han var så stor och torr. RIP!

Lever ännu

För två dagar sedan började jag med antibiotika men när mina ögon var samma sak som på måndag igår så började jag med min medicin mot pollen vilket är väldigt starka ögondroppar och det hjälper jättebra!

Ögoninflammation

Vaknade idag med feber och röda och svullna ögon. Fick reda på att jag har ögoninflammation. Åkte till läkaren som satt nå stark salva i mina ögon. Mina ögon är bättre tills vidare. Imorgon blir det att ta medicin i 12 dagar!

2 weeks and 3 days left

Gino

I still miss you.
I will always love you.
Rest in peace, Igino,Gino,Piccolo,Piccolino. <3 :(
I will remember you like a happy,play,loved,funny and as a best friend. <3

18.5.2011

Den 18.5.2011 avlivades vår hund som skulle ha fyllt 1 år efter hans död. Det började så att en dag alltså några veckor förre han avlivades så började han halta i vänster bakben vilket ledde till en operation i helsingfors. En expert läkare skulle operera han. Men tyvärr så råkade han operera för djupt i Ginos bakben ( hunden ) så han kom hem och läkaren sa att han kommer att klara sig. Jag minns att efter några dagar skulle han börja stödja på sitt sjuka ben vilket han gjorde då och då. Allt gick som det skulle men efter (en vecka?)eller så var det en rengnig dag och då kände jag mig lite illamående men åkte till skolan ändå. När jag slutade skolan skulle Gino vara i bilen för att mina föräldrar var tidigare på dagen med Gino till vetrinären men nej. Fick höra det värsta som gjorde min vecka till ett helvete. " Gino är död". Hans bakben sprack i tusen bitar och kunde inte göra något. Vetrinären som opererade han i helsingfors (en av landets bästa) så svarade inte när vi ville berätta vad som hade hänt och han ville inte veta heller... Fortfarande arg!!!

Hejhå, jag lever ännu

Hur gick yrkesproven?
Jo, klarade dressyren och hopp provet med en 2a på båda proven!
Men jag är besviken på hopp provet för att han tänkte stanna i första hindret, tog fel galopp ( försökte stanna han men han var för stark ) och så hoppade vi snett i sista hindret. Och det råkade vara bara 30 cm på alla hindrena och jag trodde jag skulle ha 50 cm...!
Och sen på onsdag så var det jätte varmt så vi var ute och planera lite sommarhagar för hästarna i stallet.
För att vara ärlig saknar jag att rida Rölli ur mycket. På torsdag skulle jag ha en extra dejour för att jag har varit borta från nån lektion 2 gånger men jag fick oturen i mig och blev sjuk. Jepp, som ni hör så har jag varit sjuk och haft feber sedan torsdag och nu idag har jag inte haft feber utan 36,8 men det är ju inget jämfört vad jag brukar ha! Enda som störde mig på morgonen var att det kändes som om jag hållde på och hostade lungorna ur mig. FML!!!
Men eftersom jag har ingen feber idag och hostan har lungnat ner sig så blir det att fara till skolan imorgon!

Bloggpaus

Som ni har kanske märkt så har jag bloggpaus för att jag har skit mycket i skolan nu, två yrkesprov som jag måste satsa hårt på. Hoppningen förra tisdag gick kanon bra,hela veckan fullt upp med hundarna och sen idag till stallet för att träna på lätt C en sista gång. På tisdag börjar jag blogga igen om jag har tid.

Hoppning

Idag hade vi hoppning. Totte hade tappat en sko och var lite halt så det blev bara ett litet kryss idag, just min otur. Men imorgon så har vi igen hoppning och förhoppningsvis har Totte fått en ny sko och är inte halt. Min sista chans att träna på hoppning för att nästa veckas tisdag har vi hopp provet. Kan inte helst banan och jag har inte tränat så mycket heller på de. HJÄLP! Och jo,jag är skit nervös!

Tränings tävling dressyr

På lördag vaknade jag 7 och sedan efter 15 min. gick jag till stallet. Vi städade stallet först och sedan började vi laga i ordning hästarna. Efter de så skrittade jag ner till ridplan. På uppvärmningen var Totte så spänd och så onormalt pigg. En liten bock och en spark och sedan blev han så skrämd när en svart stor häst kom galopperande bakom oss vilket ledde till att jag föll nästan av två gånger. Det gick ju inte att rida fram han...
Sedan kom en av mina lärare och hjälpte mig så efter typ 15 min? så hade han slappnat av vilket jag blev glad av för utan hjälp så hade jag tanken att hoppa av. Inne på banan så var han så himla fin och lydig. Det var min tur att faila för oss. Hehe, jag gjorde lite missningar men det var inte så illa för att det var första gången jag tävlade. 56,56% är inte så illa och kom även på fjärde plats. :)))

Tack och lov att jag har min iPhone när jag är uttråkad

Terräng läger

Det som jag ser fram emot mest är terräng lägret i sommar!

iPhonen kan skrämma livet ur mig. IBLAND.

5 weeks

5 veckor kvar om det inte blir ändringar!

Yesterday

Nästan 7 timmar igår spenderades i stan pga. bilkörning och shopping.
Körningen gick ju ganska bra. Mamma kom och hämtade mig ca. 2 tiden och sedan gick vi till Cavallo ( häst affär ). Köpte vita ridbyxor, ridskor och för första gången handlade vi chaps. Måste erkänna att chaps är inte så hemska som jag trodde! Haha! Nu taggar jag tills imorgon (Y).

Lyx

Rena lyx då man hade lov på måndag och tisdag och bara idag skola och nu har man helg. ;)
Nu taggar jag mig själv för bilkörning för första gången och för tävlingen på lördag. Och alla håller tummorna att det blir en kanon vecka för mig. Hehe :)))

RSS 2.0